Zonwering voor in je huis

Lichtkoepel zonwering

In de zomer hebben we het maar wat graag in huis, zonwering. De hele dag de volle zon op je huis is namelijk geen pretje, het zorgt er voor dat je huis super warm wordt en jij minder goed kan functioneren in je eigen huis. Dit willen we voorkomen. Om je vast voor te bereiden op de zomer noemen we in dit artikel enkele tips voor zonwering. 

Lichtkoepel zonwering

Een paar tips

Bij zonwering denken we natuurlijk in eerste geval gelijk aan gordijnen. Gordijnen zijn natuurlijk ook wel de meest voor de hand liggende. Bijna overal verkrijgbaar in diverse stoffen en kleuren, zodat je genoeg opties hebt. Toch hebben gordijnen ook nadelen. Ten eerste zijn ze natuurlijk vrij groot en nemen dan ook veel ruimte in beslag. Ook zijn ze niet heel flexibel als het aankom op het controleren van lichttoevoer.

Daarom zijn opties zoals bijvoorbeeld luxaflex of screens wellicht een betere opties. Met deze opties kun je beter de lichttoevoer controleren door de zonwering op bepaalde standen te zetten. Dergelijke soorten zonwering zijn er nu ook verkrijgbaar voor lichtkoepels in de vorm van lichtkoepel zonwering

Natuurlijk kun je je zonwering ook buitenshuis plaatsen. Denk hierbij aan een terrasoverkapping bijvoorbeeld. Het voordeel van deze vorm van zonwering is dat je er dus ook buiten, in je tuin, wat aan hebt.