Wat doet een monteur midden spanning?

vacature monteur midden spanning

Wil jij werken als monteur midden spanning en zoek je een vacature monteur midden spanning? Als Midden spanning monteur werk je alleen of in een team aan energieconversie. Je werkt aan midden spanning installaties zoals; Zonneparken, windparken, distributiestations en distributeurs in de industrie en in woonwijken en in laadinfrastructuur voor auto’s.
Spannend en stimulerend werk geen dag is hetzelfde!

Een afwisselend baantje


Als je het leuk vindt om je werk elke dag te doen zonder zelf na te denken, dan is dit werk waarschijnlijk niets voor jou. Een midden spanning monteur die als gekwalificeerd persoon zijn of haar werk zeer stipt en doordacht doet volgens de Nen-normen en die het liefst zelfstandig alle gangbare kabelverbindingen in de energiesector monteert.

Jij voorkomt onjuiste aansluitingen en afwerkingen aan installaties tot een spanningsniveau van maximaal 36kV. Dit kan jij als monteur midden spanning omdat jij de volgende dingen kan: 

  • Het maken van kabelmof verbindingen
  • Het testen en meten van kabels en isolatie
  • Monteert aan midden spanning installaties en montages uitvoert aan bijvoorbeeld windmolenparken of een zonnepark.
vacature monteur midden spanning

Benodigdheden voor deze baan

Om de baan van monteur midden spanning te kunnen uitvoeren, dien je in het bezit te zijn van een diploma van de opleiding: vakopleiding monteur midden spanning op mbo-niveau.