Karpervissen met pellets

Ga jij binnenkort vissen op karper? Dan wil je uiteraard goed voorbereid zijn. Wat heb je allemaal nodig en welk aas kun je het beste gebruiken? Lees snel verder, de antwoorden vind je in dit artikel.

Benodigdheden

Voor het vissen op karper heb je uiteraard een hengel nodig. Voordat je naar de winkel gaat om een hengel te halen, moet je eerst weten hoe je wilt gaan vissen. Je kunt namelijk actief vissen en statisch vissen of misschien wel allebei. Als je statisch gaat vissen, laat je de hengel steunen op de waterkant of in steunen. Je wacht tot de karper zich laat vangen. Met actief vissen, wordt het penvissen genoemd. Voor het penvissen heb je een karperhengel nodig met een molen en lijn. Tevens heb je een schepnet, onthaakmat, dobber, haken en loodjes nodig. Ook aas is belangrijk. Bij het penvissen kun je gebruik maken van bijvoorbeeld maïs. Voor het statisch vissen heb je wat meer nodig. Je vist met boilies of pellets en je hengel of hengels staan in steunen. Je hebt dan ook één of meerdere karperhengels nodig, vrijloopmolens en lijnen. Daarnaast mogen ook een schepnet, onthaakmat, steunen, onderlijnen, boilies en pellets en lood niet ontbreken.  

Karperaas

Boilies zijn een perfect aas voor het vangen van karper. Deze kleine gekookte deegballetjes hebben een harde krokante laag aan de buitenkant. De smaakstoffen van de boilie wasemen langzaam uit en worden door het water verspreid. Karpers merken de geuren en smaken op en worden naar de boilies getrokken. Ook pellets zijn geliefd onder de karpervissers. Pellets zijn kleine korte staafjes, gemaakt van vismeel. Je kunt de pellets kopen met en zonder gat en ze zijn eenvoudig aan je haak te bevestigen. Naast vismeel is de pellet rijk aan oliën, die onder water uitwasemen en zorgen voor een aantrekkelijk geurspoor. Doordat de pellets uiteenvallen, wordt er een soort kleed van vloerdeeltjes gecreëerd. Dat zet de karpers aan tot azen en lokt ze langzaam naar je hengel.

De beste visstek

Niet alleen de hengels, het aas en andere benodigdheden zijn belangrijk voor het karpervissen. Ook de visstek is van groot belang om tot een zo groot mogelijke vangst te komen. Waar moet je gaan zitten om de beste vangst te hebben? In ieder geval niet op een plek waar al vele vissers je voor zijn gegaan. Vaak zijn de plekken waar nog niemand geweest is, de beste.