Drone inspectie

Om binnen een bedrijf te zorgen voor een veilige werkomgeving moet je kennis hebben van alle actuele wet- en regelgeving en regels hebben opgesteld om risico’s te voorkomen. Ook moet duidelijk zijn wat je moet doen op het moment van een ongeval. Om deze veilige werkomgeving te kunnen garanderen kan je veiligheidsexperts van G4S Safety solutions inschakelen. Zij hebben alle kennis en ervaring om het bedrijf te helpen op het gebied van veiligheid. Hiervoor gebruiken ze verschillende toepassingen, waaronder een drone inspectie. Via een drone kunnen zij meer zien dan vanaf de grond. Zo wordt echt alles meegenomen en kunnen zij beter adviseren over de veiligheid binnen het bedrijf.

Toepassingen drone inspectie

Een drone kan ingezet worden voor verschillende toepassingen. Zo kan het ingezet worden voor een inspectie en kan het eenvoudig controles uitvoeren op moeilijk bereikbare plekken zoals onder meer windmolens en hoogspanningslijnen. Een drone kan ook ingezet worden als detectie en kan op veilige afstand mogelijke risico’s identificeren. Ook brengt een drone sites in kaart voor bewaking en onderzoek. Het is ook mogelijk om mensen in nood heel snel te kunnen lokaliseren, zodat de controlekamer via de livestream mee kan kijken en snel een reddingsoperatie op kan zetten. Tot slot is het ook mogelijk om de drone in te zetten voor 3D modelling, waarbij het gedetailleerde volumemetingen maakt van objecten of plaatsen, die inzetbaar zijn voor verschillende BIM- en GIS-applicaties.

Uniek standpunt

Met een drone kijken de veiligheidsexperts van G4S Safety solutions dus naar de veiligheid vanuit een uniek standpunt. Je kan echt alles overzien met een drone, geen plaats is onbereikbaar en geen enkele risico blijft onopgemerkt. Zo voer je sneller en efficiënter inspecties uit op moeilijk bereikbare plaatsen. De drones worden bestuurd door dronepiloten, die steeds met het oog op veiligheid, de ruimte scannen en op basis van de beelden een advies of rapport uitbrengen.