De woningmarkt is krapper dan ooit

levensloopbestendige-woning-bouwen

De woningmarkt is krapper dan ooit. Veel mensen hebben daardoor ook moeite met het vinden van het huis. Vroeger was het nog leuk om op zoek te gaan naar een nieuw huis, maar tegenwoordig moet je al blij zijn dat er ergens een huis vrij komt. Een huis bouwen is ook een optie, maar op dit moment schiet dat helaas ook niet op. Spullen voor de bouw van een huis kunnen niet geleverd worden en de wachttijden zijn te lang om te wachten op een nieuw huis. Maar wat nou als je een huis zo snel mogelijk moet bouwen, omdat het ook echt dringend is?

Wanneer zou je dringend een huis moeten bouwen?

Wanneer zou je dringend een huis moeten bouwen? Iedereen wil wel graag dat zijn huis zo snel mogelijk af is, maar in sommige gevallen is het iets belangrijker dan wanneer mensen er gewoon willen wonen. Denk bijvoorbeeld aan een mantelzorgwoning. Een mantelzorgwoning is een woning op het terrein van het huis van iemand die zorg nodig heeft. De woning is bedoeld voor de zorgverlener, dit kan een vriend of familielid zijn. Het is ook mogelijk dat de persoon die zorg nodig heeft in de mantelzorgwoning zelf woont. In dat geval woont de zorgverlener in het bijbehorende huis, bijvoorbeeld wanneer het je partner is die voor je gaat zorgen.

De zorg moet optimaal zijn

Als zo’n huis niet gebouwd kan worden, dan kan het zijn dat er niet voldoende zorg geleverd kan worden. Als je continu zorg nodig hebt of dat je binnen twee minuten geholpen kan worden wanneer je een alarm afgaat, dan kan het niet zo zijn dat iemand eerst nog vijftien minuten voor je moet rijden, voordat diegene je kan helpen. Daarom is het belangrijk dat een mantelzorgwoning dan zo snel mogelijk wordt gebouwd. Dit kan dus betekenen dat zo’n woning voorrang krijgt op een normale particuliere woning, maar het is begrijpelijk is het wel!